Skip to content

oPRAVNI se!

Edukativna igra pravne pismenosti

2350rsd
 • U cenu nije uračunata cena poštarine
 • Iznost dostave na kućnu adresu snosi sam kupac
"oPRAVNI se" je društvena igra
"oPRAVNI se" je igra

Za igrače uzrasta od 10 do 110 godina! 

Igrači na jedinstven način mogu da uče i iskuse neke od izazova koji su svakodnevica u životu jednog pravnika. Na zabavan način prolaze kroz proces pravne škole (obrazovanja), polažu pravosudni ispit i ulaze u svet prava, započinjući svoju praksu. Igra je zabava za celu porodicu i čitavo društvo! Proveri da li si baš ti najbolji pravnik u društvu ili u svojoj porodici!

oPRAVNI se naslovna

sastavni delovi igre:

0
Cool Number
tužba opravni se
žalba opravni se
0
APOENA NOVČANICA
novac oPRAVNI se igra
novac oPRAVNI se igra
novac oPRAVNI se igra
novac oPRAVNI se igra
0
PIJUNA
0
TABLA SA POLJIMA
oPRAVNI se igrica
0
KOCKICA

opis igre

Tabla je podeljena na 70 polja po kojima se igrači kreću sa svojim pijunima. Počinje se od pravne škole, što predstavljaju prvih 9 polja na tabli, a zatim se prelazi u drugi segment table “PRAVNI SVET”! U drugom segmentu prolaze se polja koja u početku predstavljaju sve esencijalne korake pokretanja spostvene prakse / kancelarije, dok se ka kraju table igrači kreću kroz sve konkretnije situacije koje se mogu javiti u praksi jednog pravnika (zapošljavanje pripravnika, paušali, plaćanje kirije za kancelariju i tome slično). Igrači se u segmentu “PRAVNI SVET” susreću sa poljem “TUŽBA” gde će imati priliku da vuku kartice “TUŽBA”. 

Kada igrač izvuče karticu “TUŽBA” mora doneti odluku da li će postupiti u skladu sa onim što piše na samoj kartici ili će uložiti žalbu, tako što će vući karticu “ŽALBA”.

Najinteresantniji deo je sa karticama “PORAVNANJE” koje su detaljnije opisane u pravilama igre.

Još jedna jedinstvena stvar vezana za ovu igri je to što igrači mogu da ulaze u partnerstva jedni s drugima i time zajednički idu ka cilju igre! Ova karakteristika igre nas motiviše i podstiče timski duh, ali i dobro promišljanje s kim je dobro, a sa kim nije dobro ući u partnerstvo.

Kome je sve namenjena igra?

Učenici

Učenici srednjih škola, naročito završnih razreda, donose odluke o odabiru buduće profesije, pa za sve one koji se interesuju na temu upisa prava, igrica je odličan način pomoću kog mogu razumeti šta ih čeka u jednoj pravničkoj karijeri.

Studenti

Studente prava tek čeka pravnička karijera o kojoj će učiti kroz studije ali i na osnovu ličnog iskustva. Igra je fantastičan način, da se zabave i upoznaju sa svojim budućim pozivom, kao i sa svim mogućnostima koje se nalaze pred njima!

Pravnici

Imate prijatelje koji su pravnici ali ne znate koji su najbolji i najkreativniji pokloni za vaše prijatelje? Najbolji poklon za advokata ili pravnika jeste igra koju možete igrati zajedno i uživati u dobrom druženju na jedinstven i vrlo zabavan način.

U koje svrhe se igra koristi?

 • Obrazovanje

  Edukativni karakter idealan je za učenje pravne pismenosti!

 • Zabava

  Igra se može koristiti u svrhu zabave sa svojom porodicom i prijateljima jer nudi širok asortiman različitih interakcija među igračima.

 • Poklon

  "oPRAVNI se" - najbolji poklon za advokata ili pravnika!

Naruči preko facebook stranice

KLIKNI NA IKONICU FACEBOOK-A KOJA ĆE TE ODVESTI DO FACEBOOK STRANICE UDRUŽENJA PRAVILAW! POŠALJI PORUKU I NARUČI SVOJ PRIMERAK IGRE KOJI ĆE TI BITI DOSTAVLJEN U NAJKRAĆEM MOGUĆEM ROKU!

Naruči preko kupujemprodajem

KLIKNI NA IKONICU "KP" KOJA ĆE TE ODVESTI DO KUPUJEMPRODAJEM PROFILA JEDNOG OD AUTORA IGRICE! POŠALJI PORUKU ILI POZOVI I NARUČI SVOJ PRIMERAK IGRE KOJI ĆE TI BITI DOSTAVLJEN U NAJKRAĆEM MOGUĆEM ROKU!

opravni se edukativna igra pravne pismenosti

"oPRAVNI se" u medijima

Podkast RetroGradNI je najavio igru “oPRAVNI se” čitav mesec pre nego je igra puštena u promet što je dodatno uticalo da se o igri čuje još u maju 2022. godine. Za one koji su propustili da odgledaju ovu epizodu podkast imaju prilike da to urade ovde na sajtu!

naruči odmah OVDE NA SAJTU

POPUNI PODATKE U PRAZNIM POLJIMA I TVOJA IGRA ĆE TI BITI DOSTAVLJENA U NAJKRAĆEM MOGUĆEM ROKU

AUTORI IGRE:

Tadija Mitić

Gimnazijski profesor i osnivač udruženja PraviLaw, projektni koordinator Nacionalne koalicije za decentralizaciju, specijalizovan u oblasti zaštite podataka o ličnosti i pristupu informacijama od javnog značaja.

Nikola Mitrovski

Sudijski pomoćnik u Apelacionom Sudu u Nišu, sa iskustvom u radu u Privrednom sudu u Nišu. Svoju karijeru započeo je kao advokatski pripravnik, a svoje obrazovanje je proširio do zvanja master pravnik.