opravni se edukativna igra pravne pismenosti

oPRAVNI se!

Edukativna igra pravne pismenosti

1950rsd/ PROMO
  • Sva prikupljena sredstva biće iskorišćena u dobrotvorne svrhe
"oPRAVNI se" je društvena igra

Namenjena je za igrače uzrasta od 10 do 110 godina! 
Igrači na jedinstven način mogu da uče i iskuse neke od izazova koji su svakodnevica u životu jednog pravnika. Na zabavan način prolaze kroz proces pravne škole (obrazovanja), polažu pravosudni ispit i ulaze u svet prava, započinjući svoju praksu. Igra je zabava za celu porodicu i čitavo društvo! Proveri da li si baš ti najbolji pravnik u društvu ili u svojoj porodici!

oPRAVNI se naslovna

sastavni delovi igre:

0
Cool Number
tužba opravni se
žalba opravni se
0
ukupno kartica
novac oPRAVNI se igra
novac oPRAVNI se igra
novac oPRAVNI se igra
novac oPRAVNI se igra
0
PIJUNA
0
TABLA SA POLJIMA
0
KOCKICA

opis igre

Tabla je podeljena na 70 polja po kojima se igrači kreću sa svojim pijunima. Počinje se od pravne škole, što predstavljaju prvih 9 polja na tabli, a zatim se prelazi u drugi segment table “PRAVNI SVET”! U drugom segmentu prolaze se polja koja u početku predstavljaju sve esencijalne korake pokretanja spostvene prakse / kancelarije, dok se ka kraju table igrači kreću kroz sve konkretnije situacije koje se mogu javiti u praksi jednog pravnika (zapošljavanje pripravnika, paušali, plaćanje kirije za kancelariju i tome slično). Igrači se u segmentu “PRAVNI SVET” susreću sa poljem “TUŽBA” gde će imati priliku da vuku kartice “TUŽBA”. 

Kada igrač izvuče karticu “TUŽBA” mora doneti odluku da li će postupiti u skladu sa onim što piše na samoj kartici ili će uložiti žalbu, tako što će vući karticu “ŽALBA”.

Najinteresantniji deo je sa karticama “PORAVNANJE” koje su detaljnije opisane u pravilama igre.

Još jedna jedinstvena stvar vezana za ovu igri je to što igrači mogu da ulaze u partnerstva jedni s drugima i time zajednički idu ka cilju igre! Ova karakteristika igre nas motiviše i podstiče timski duh, ali i dobro promišljanje s kim je dobro, a sa kim nije dobro ući u partnerstvo.

Kome je sve namenjena igra?

Učenicima

Učenici srednjih škola, naročito završnih razreda, donose odluke o odabiru buduće profesije, pa za sve one koji se interesuju na temu upisa prava, igrica je odličan način pomoću kog mogu razumeti šta ih čeka u jednoj pravničkoj karijeri.

Studenti

Studente prava tek čeka pravnička karijera o kojoj će učiti kroz studije ali i na osnovu ličnog iskustva. Igra je fantastičan način, da se zabave i upoznaju sa svojim budućim pozivom, kao i sa svim mogućnostima koje se nalaze pred njima!

Pravnici

Imate prijatelje koji su pravnici ali ne znate koji su najbolji i najkreativniji pokloni za vaše prijatelje? Najbolji poklon za advokata ili pravnika jeste igra koju možete igrati zajedno i uživati u dobrom druženju na jedinstven i vrlo zabavan način.

U koje svrhe se igra koristi?

  • Obrazovanje

    Edukativni karakter idealan je za učenje pravne pismenosti!

  • Zabava

    Igra se može koristiti u svrhu zabave sa svojom porodicom i prijateljima jer nudi širok asortiman različitih interakcija među igračima.

  • Poklon

    "oPRAVNI se" - najbolji poklon za advokata ili pravnika!

Naruči preko facebook-a

KLIKNI NA IKONICU FACEBOOK-A KOJA ĆE TE ODVESTI DO FACEBOOK STRANICE UDRUŽENJA PRAVILAW! POŠALJI PORUKU I NARUČI SVOJ PRIMERAK IGRE KOJI ĆE TI BITI DOSTAVLJEN U NAJKRAĆEM MOGUĆEM ROKU!

naruči odmah OVDE NA SAJTU

POPUNI PODATKE U PRAZNIM POLJIMA I TVOJA IGRA ĆE TI BITI DOSTAVLJENA U NAJKRAĆEM MOGUĆEM ROKU

AUTORI IGRE:

Tadija Mitić

Gimnazijski profesor i osnivač udruženja PraviLaw, projektni koordinator Nacionalne koalicije za decentralizaciju, specijalizovan u oblasti zaštite podataka o ličnosti i pristupu informacijama od javnog značaja.

Nikola Mitrovski

Sudijski pomoćnik u Apelacionom Sudu u Nišu, sa iskustvom u radu u Privrednom sudu u Nišu. Svoju karijeru započeo je kao advokatski pripravnik, a svoje obrazovanje je proširio do zvanja master pravnik.